Efter Galatasaray – Akhisar: PFDK delar ut straff till båda lagens spelare och ledare

Det blev många mål och mycket underhållande match mellan Galatasaray – Akhisar men även mycket problem sidan om och två röda kort. Nu har PFDK presenterat åtgärderna. 

Akhisars tränare, Okan Buruk, blir avstängd i fem matcher  och får böta 40 000 lira för osportslig beteende gentemot domare och uttalande efter matchen.

Miguel Lopes i Akhisar som fick rött kort i första halvlek blir avstängd i tre matcher och får 13 000 lira i böter för osportsligt beteende gentemot domaren.

Galatasarays assisterande tränade Ayhan Akman som blev uppskickad till läktaren blev avstängd en match och fick böter på 13 000 lira. Gomis som blev utvisad i matchen fick en matchs avstängning och 4 350 lira i böter. Båda två var avstängda i matchen mot Sivas Belediyesspor i gruppen och är nu tillgängliga i helgens ligamatch mot Evkur Yeni Malatyaspor.

Andra åtgärder som delats ut:
Evkur Yeni Malatyaspors tränare Erol Bulut är avstängd en match och har fått 13 000 lira i böter för osportsligt beteende.
Samtidigt har Fenerbahce och Besiktas bötfällts med 140 000 lira vardera, Bursaspor med 125 000 lira, Kayserispor med 45 000 lira och Evkur Yeni Malatyaspor med 15 000 lira.