Everton nästa klubb att jaga Cenk Tosun

Cenk Tosun är ryktenas spelare när transferfönstret öppnar igen i januari.

Cenk som har gjort 13 mål på 20 tävlingsmatcher för  Besiktas den här säsongen har sedan tidigare kopplats ihop med en flytt till Premier League och då har klubbar som Newcastle samt Crystal Palace nämnts. Förutom engelska klubbar så har även andra klubbar i Europa visat intresse för honom.

Nu rapporterar både NTV Spor och TRT Spor om att Everton ska ha lagt ett bud på 20 miljoner Euro på Cenk som själv uppges vara redo att flytta till England men innan en övergång kan bli faktum måste Everton komma överens med Besiktas också. Besiktas president Fikret Orman har tidigare sagt i ett uttalande att klubben inte har några planer på att släppa sin anfallare under den pågående säsongen och att det inte heller hade kommit in några officiella bud på honom.

I England öppnar transferfönstret den 1a januari 2018 och stänger 31a januari. I Turkiet öppnar transferfönstret den 4e januari och stänger 31a januari.