VIDEO: Fenerbahce tappade poäng borta mot Konyaspor

Fenerbahce går i nuläget upp på en första plats i ligan – lika många poäng (33) som Istanbul Basaksehir, dock en match mer spelad.

Däremot är det inget resultat som Fenerbahce hade önskat eller kan vara nöjda med efter matchen. Efter en tempofattig första halvlek så kom båda lagen igång i den andra halvlek.

Ett misstag av Mauricio Isla i Fenerbahce ledde till att Ömer Ali Sahiner kunde göra 1-0 för hemmalaget. Elva minuter senare, i den 69:e minuten, kvitterade Fenerbahce genom Mehmet Topal på en en hörna och det var match igen. Fenerbahce fortsatte att pressa på och Konyaspor försökte kontra in ett ledningsmål.

I matchens sista tio minuter uppstod flera stora positioner. Först var Konyaspor nära att göra mål på en nick som tog i stolpen innan Fernandao från nära håll träffade stolpen för Fenerbahce på tilläggstid. I matchens sista minut fick Valbuena ett jätteläge från knappt två meter men Konyaspors målvakt, Serkan Kirintili, gjorde en jätteräddning.

Matchen slutade 1-1 och det oavgjorda resultatet får räknas som ett poängtapp trots att Fenerbahce för tillfället är etta i ligan. Vid en eventuell vinst för Istanbul Basaksehir och Galatasaray så passerar båda lagen Fenerbahce i Süper Ligs tabell.