Flera Süper Lig-klubbar intresserade av Erkan Zengin

Erkan Zengin lämnade  Trabzonspor för 1,5 år sedan för Eskisehirspor i andra ligan för att hjälpa klubben ta sig upp till den högsta ligan igen och övergången var en stor överraskning i Turkiet. Eskisehirspor var nära att ta sig upp förra säsongen till högsta ligan men föll i de sista omgångarna och Erkan stod för 11 mål och 16 assist på 28 matcher.

Erkan, som har närmare en legendstatus i klubben, ser nu dock att återvända till högsta ligan Süper Lig – utan Eskisehirspor. Det ryktades redan om att spelaren skulle lämna i somras men stannade kvar även under hösten. Nu närmar sig dock januarifönstret och enligt uppgifter så är Atiker Konyaspor intresserade. Erkan Zengin som är uppvuxen i Sverige, föddes i Kulu som tillhör provinsen Konya i Turkiet.

Andra klubbar som har Erkan Zengin på sin radar enligt beIN Sports är Ankara-laget Genclerbirligi där Abdulrahman Khalili och Johannes Hopf spelar samt Aytemiz Alanyaspor.

Enligt beIN Sports är spelaren villig att återvända till Süper Lig och komma i form och bli ett alternativ för Sveriges trupp för VM i Ryssland 2018. Erkan Zengin slutade i landslaget 2016. Källan säger också att Eskisehirspors ledning kommer överväga de konkreta buden som kommer till klubben angående Erkan Zengin.

Den här säsongen har Erkan Zengin gjort tre mål och tre assist på tolv matcher för Eskisehirspor.