Inför Galatasaray – Göztepe: Kejsarens återkomst

Kejsaren Fatih Terim är tillbaka ikväll vid sidan av planen som huvudtränare för Galatasaray när laget tar emot Göztepe.

Under veckan skrev Fatih Terim på för 1,5 år som ny huvudtränare för klubben och det var tänkt att Emrah Bayraktar skulle vara tränaren mot Göztepe – men så blir fallet inte.

Fatih Terim är tillbaka för fjärde gången som tränare i Galataaray och kommer vid ett mycket kritiskt läge. Galatasaray har haft en tuff period och tappat ligaledningen de senaste veckorna till sina rivaler. I dagsläget ligger Fenerbahce etta med en match mer spelad och Istanbul Basaksehir är tvåa. Vid en vinst blir Galatasaray etta samtidigt som Istanbul Basaksehir inte tar poäng mot Kasimpasa idag. Rivalerna Besiktas förlorade borta mot Sivasspor vilket har dukat upp det fint för Galatasarays avslutning av den första halvan av säsongen.

Galatasaray har tre vinster och tre förluster på sina senaste sex matcher och kommer nyligen från en bortaförlust (fjärde bortaförlusten i rad) mot nykomlingarna Evkur Yeni Malatyaspor, idag är det en ny nykomling som väntar men det är en nykomling som imponerat och ligger på sjätte plats och är i högsta grad med i toppstriden. Göztepe kan ta sig upp på lika många poäng som ligaettan Fenerbahce vid en eventuell vinst ikväll (33 poäng). Göztepe har fyra raka segrar varav fem raka matcher utan förlust – så det är ett formtoppat Göztepe som kommer till Türk Telekom-stadion med Adis Jahovic på topp.

TV-kanaler som sänder matchen: 

beIN SPORTS 1 / HD (Turkiet)
beIN SPORTS 2 / HD (Frankrike)
beIN SPORTS 3 / HD (Thailand)
SportKlub 2 (Kroatien, Serbien & Slovenien)

GALATASARAY – GÖZTEPE

Arena: TT-stadion
Domare: Yaşar Kemal Uğurlu
Tid: 17.30

 

Preliminära startelvor

GALATASARAY: Muslera,Denayer, Maicon, Serdar, Linnes, Rodrigues, Ndiaye, Fernando, Belhanda, Feghouli, Gomis

Tränare:Fatih Terim

GÖZTEPE: Beto, Tanju, Kadu, Kosanovic, Leo, Halil, Rotman, Selçuk, Castro, Gouffran, Jahovic

Tränare:Tamer Tuna