Istanbul Basaksehir ny serieledare i Süper Lig

I och med vinsten mot Osmanlispor samtidigt som Galatasaray förlorade mot Besiktas så klev Istanbul Basaksehir upp på första platsen i Süper Lig. 

Basaksehir besegrade Osmanlispor med 1-0 på hemmaplan efter att Epureanu gett hemmalaget ledningen i matchens 57:e minut.

Istanbul Basaksehir har varit i bra form sedan förlusten mot borta mot Hoffenheim i Europa League den 23:e oktober i år. På de sex senaste ligamatcherna har det blivit fyra vinster och två oagjorda. En av de oavgjorda matcherna var på bortaplan mot Besiktas och för två veckor sedan slog man dåvarande ligaledarna Galatasaray med hela 5-1.

Inför säsongen så spelade Istanbul Basaksehir Champions League-kval och var en stolpträff i den 90:e minuten ifrån att kvala in sig till Champions League när man förlorade 3-2 på bortaplan mot Sevilla. Inför kvalet värvade Basaksehir friskt och hämtade in spelare som Gael Clichy, Eljero Elia, Aurelien Chedjou, Kerim Frei, Tunay Torun, Gökhan Inler, Mevlüt Erdinc, Mert Günok och Manuel de Costa. Samtidigt lyckades klubben behålla nyckelspelare som Volkan Babacan, Emre Belözoglu, Edin Visca, Emmanuel Adebayor, Napoleoni vilket har gjort att laget nu har både hög kvalité och stor bredd.