Kejsaren är tillbaka!

Imparator som han kallas på turkiska, kejsaren, Fatih Terim är tillbaka i Galatasaray. 

En av Turkiets största fotbollstränare, Fatih Terim, är tillbaka i Galatasaray för den fjärde gången gillt i sin tränarkarriär.

På åtta säsonger med Galatasaray har Fatih Terim vunnit hela sexton titlar varav den största är UEFA-Cupen 2000 mot Arsenal i Köpenhamn, Danmark efter ett stort straffdrama där Galatasaray satte alla sina straffar och Arsenal hade stora problem med att förvalta sina straffar.

Utöver det har Fatih Terim vunnit ligan hela sex gånger med Galatasaray, den turkiska cupen två gånger, den turkiska supercupen fyra gånger och TSYD-cupen (Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası som lades ner efter säsongen 99-00) tre gånger.

Senaste ligatiteln med Galatasaray blev säsongen 2012-13. Då slutade Galatasaray etta med hela 10 poäng före rivalen Fenerbahce som kom 2:a.

Enligt DHA kommer Galatasaray hålla en presskonferens där Fatih Terim skriver på sitt avtal med klubben klockan 16.00 lokal tid, det vill säga 14.00 svensk tid.

Enligt flera mediakanaler i Turkiet så kommer Johan Elmander och Hasan Sas bli assisterande tränare i Galatasaray.

Enligt uppgifter till fotomac så har Fatih Terim skrivit på för 1,5 år med Galatasaray, klubben kommer snart meddela börsen i Istanbul om kontraktslängden.

Fatih Terim har ryktats vara på väg till Galatasaray i månader då det alltid har varit mycket snack kring Igor Tudor och de senaste månadens resultat i ligan. Galatasaray som började hur bra som helst i ligan och som har varit etta större delen av säsongen har tappat det stora försprånget som de hade i ligan och ligger nu trea i ligan – bakom Istanbul Basaksehir och Fenerbahce. Efter förlusten mot nykomlingarna Evkur Yeni Malatyaspor som blev den fjärde raka bortaförlusten så fick ledningen nog och sparkade Igor Tudor.

LÄS OCKSÅ: EXTRA: Galatasaray har gjort klart med Fatih Terim!