OFFICIELLT: Galatasaray sparkar Igor Tudor

Galatasaray har meddelat på sin officiella hemsida om att klubben går skilda vägar med tränaren Igor Tudor.

Galatasaray anställde Tudor som tränare i februari tidigare i år efter hans succé i Kardemir Karabükspor. Hans kontrakt var på 1,5 år. Redan i början av sin tid i klubben fick Tudor utstå kritik och kritiken blev inte mindre efter att Galatasaray misslyckats totalt i kvalet till Europa League i somras där Östersunds FK slog ut laget redan i den andra kvalomgången.

Men Tudor blev kvar och fick en mycket bra start på ligaspelet men under hösten har resultatet inte gått lika bra och Galatasaray har bl.a. haft svårt att vinna stormatcherna i ligan. Det har blivit förluster mot Besiktas, Istanbul Basaksehir och Trabzonspor samt oavgjord mot Fenerbahce på hemmaplan vilket också Tudor kritiserats hårt för. Galatasaray har som mest haft en ledning i ligan på sex poäng men sämre resultat på senare tid har gjort att laget tappat sin ledning och ligger för närvarande på andraplats i tabellen en poäng efter Basaksehir.

Förlusten mot Yeni Malatyaspor på söndagseftermiddagen var lagets fjärde raka förlust på bortaplan och ännu en gång kritiserades Tudor och fansen skrek efter hans avgång.

Under måndagen har klubbledningen i Galatasaray haft möte med Igor Tudor och efter mötet meddelades det att parterna går skilda vägar.