Safet Susic lämnar tränarjobbet i Alanyaspor

Den bosniske tränaren Safet Susic lämnar tränarjobbet i Alanyaspor.

Safet Susic som tidigare har varit förbundskapten i Bosnien och tränat turkiska klubbar som Istanbulspor, Konyaspor, Caykur Rizespor, Ankaragücü samt Ankaraspor utsågs till ny tränare i Alanyaspor i januari tidigare i år. Kontraktet var på 1,5 år och Alanyaspor som var nykomlingar höll sig kvar i Süper Lig under sin allra första säsong i högsta ligan. Alanyaspor gjorde många mål och var det laget efter de fyra första i tabellen som gjorde flest mål men laget släppte också in många mål.

Under den pågående säsongen har Alanyaspor fortsatt att göra många mål framåt men även släppt in en hel del mål. Laget ligger på 13e plats i tabellen efter halva säsongen med tre placeringar- och poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Efter den senaste ligaförlusten mot Antalyaspor i medelhavs-derbyt vilket var lagets femte ligamatch (en oavgjord och fyra förluster) i rad utan någon seger sa Safet Susic att inom några dagar skulle han meddelade om han skulle vara kvar som tränare i klubben eller inte. Under den här negativa sviten så har Alanyaspor också åkt ut ur turkiska cupen mot Giresunspor från andraligan.

Under måndagen meddelade Alanyaspor under en presskonferens tillsammans med Susic om att parterna har valt att gå skilda vägar.

Alanyaspor blir den åttonde klubben i Süper Lig som byter tränare den här säsongen. Tre klubbar; Genclerbirligi, Karabükspor och Antalyaspor har bytt tränare två gånger.