Sam Allardyce bekräftar att Everton vill ha Cenk Tosun – representanter är i Istanbul

På en presskonferns har Evertons manager, Sam Allardyce, bekräftat intresset för Cenk Tosun. 

Allardyce sade att Cenk är en av många anfallare som klubben håller koll på och att klubben är i desperat behov av en anfallare och mer mål. Sam Allardyce fick frågan om klubben har gjort klart med Cenk Tosun och svarade:

– Vi är intresserade och har koll på honom och många andra eftersom vi behöver en anfallare. Vi kommer leta aktivt efter anfallare i det här fönstret. Jag behöver mer mål från laget som vi har just nu om vi ska lyckas behålla vår position. Vi har svårt att göra mål, sade Allardyce.

Enligt turkiska rapporter är representanter från Everton på plats för att avsluta för affären. Det har skrivits om att Everton ska ha höjt sitt bud till 28 miljoner euro men samtidigt rapporteras det att klubbarna ännu inte har kommit överens om prislappen för Cenk Tosun.

Sam Allardyce har lyft Everton rejält sedan han tog över i november. Laget låg precis ovanför nedflyttningsplatserna och är nu 9:a i Premier League och har inte förlorat under den nye managern.

Inför säsongen värvade Everton friskt och värvade bland annat hem Wayne Rooney som har stått för elva mål i Premier League hittills men engelsmannen är inte tänkt som lagets främste anfallare utan lagets nummer tio.

LÄS OCKSÅ: 

VIDEO: Cenk Tosuns sista mål i Besiktas-tröjan?

NTV Spor: Cenk Tosun allt närmare Everton

Everton nästa klubb att jaga Cenk Tosun