Suat Serdar inbytt och målskytt för Mainz i den Tyska cupen

Mainz 05 tog emot Stuttgart i DFB Cup (Tyska cupen). 

Berkay Özcan som är född och uppvuxen i Tyskland med Turkiska rötter och representerar det Turkiska landslaget spelade från start från Stuttgart i anfallet medan Suat Serdar och Levin Mete Öztunali började på bänken för Mainz 05.

Levin Mete kom aldrig in i spel men däremot byttes Suat in i den 80:e minuten och gjorde mål tio minuter senare. Suats mål punkterade matchen då det betydde 3-1 för hemmalaget.

20-årige Suat Serdar är född i Bingen, Tyskland och har representerat Tysklands olika U-landslag – just nu Tysklands U21-landslag. Han har dubbla medborgarskap – både turkiskt och tyskt, vilket gör att han kan välja det turkiska landslaget ifall han skulle få en förfrågan från det Turkiska fotbollsförbundet.

Levin Mete Öztunali, 21, är född i Hamburg, Tyskland och även han spelar just nu i det Tyska U21-landslaget. Likt Suat så har även Levin Mete dubbelt medborgarskap.