VIDEO: Besiktas körde över Galatasaray i derbyt

Efter en mållös första halvlek vann Besiktas till slut derbyt mot Galatasaray på hemmaplan med 3-0.

Det var fullsatta läktare på Vodafone Park när Besiktas tog emot Galatasaray i årets sista Istanbul-derby.

Besiktas hade en möjlighet att ta ledningen i matchen redan efter 30 sekunders spel men Cenk Tosuns skott räddades av Fernando Muslera. Besiktas var starkast i den första halvleken och hade ytterligare lägen att göra mål på men lyckades inte utnyttja dessa. Även Galatasaray hade ett bra läge när Gerry Rodrigues sköt utanför.

Precis som i början av den första halvleken hade Cenk chans att ge Besiktas ledningen i inledningen av den andra halvleken och den här gången gjorde han mål efter en målvaktstabbe av Fernando Muslera som inte lyckades hålla i bollen efter ett inlägg av Gökhan Gönül. Bollen hamnade hos Cenk som gjorde mål i tom bur, hans sjätte ligamål för säsongen. Efter målet skapade Besiktas mängder med chanser utan att göra mål. Cenk försökte igen, Oguzhan Özyakup försökte två gånger, Ricardo Quaresma hade två chanser och Gökhan Gökhül sköt utanför efter ett fint anfall.

Andra målet skulle ändå komma till slut i den 70e minuten efter att Ryan Babel skjutit utanför straffområdet. Bollen tog på en Galatasaray-spelare och hamnade hos mittbacken Dusko Tosic som fick ett friläge och gjorde mål. Efter 2-0 målet hade skytteligaledaren Bafetimbi Gomis två chanser att reducera för Galatasaray. Inhopparen Alvaro Negredo fastställde sedan slutresultatet till 3-0 i den 90e minuten. Negredo gjorde tidigare i veckan fyra mål i turkiska cupen när Besiktas krossade TFF 1. Lig-laget Manisaspor med 9-0 och mot G alatasaray gjorde han sitt andra ligamål för säsongen.

Även om 3-0 talar sitt tydliga språk så kunde slutresultatet ha blivit mycket större med tanke på alla klara målchanser Besiktas missade.

Besiktas är nu bara tre poäng efter Galatasaray som toppar fortfarande tabellen. Besiktas spelade sin tionde raka tävlingsmatch utan förlust (5 segrar och 5 oavgjorda). I ligaspelet var det Besiktas sjätte raka match utan förlust (3 segrar och 3 oavgjorda). För Galatasarays del var det tredje förlusten på de fem senaste ligamatcherna. Förlusterna har kommit mot Trabzonspor, Istanbul Basaksehir och Besiktas.

Trots att Besiktas är svårslagna på hemmaplan var segern mot Galatasaray lagets första derbyseger på Vodafone Park och lagets första seger på hemmaplan i ligan sedan 18e september då Konyaspor besegrades med 2-0. En efterlängtad seger för Besiktas inför sina supportrar som vanligt visade ett starkt stöd på läktarna.

Efter segern mot Konya hade Besiktas spelat oavgjord tre hemmamatcher i rad; Trabzonspor (2-2), Istanbul Basaksehir (1-1) och Akhisarspor (0-0). Besiktas har bara vunnit 2 av de 9 senaste matcherna på hemmaplan och båda segrarna har kommit i de senaste matcherna.