VIDEO: Ett mål och tre assist av Valbuena när Fenerbahce gick vidare i cupen

Fenerbahces offensiva mittfältare Mathieu Valbuena var delaktig i alla målen när Fenerbahce slog Adana Demirspor med 4-1 i returmötet och gick vidare i turkiska cupen med totalt 10-1.

I den 24e minuten spelade Valbuena fram Fernandao som gjorde 1-0. Fernandao var borta i flera månader pga skada han fick i slutet av förra säsongen och på onsdagen gjorde han sin första match från start. Målet var hans första på närmare nio månader. Senast han gjorde mål var i mars tidigare i år. Adana Demirspor kvitterade i den 34e minuten genom Theo Mendy innan Fernandao nickade in 2-1 i den 44e minuten efter en frispark slagen av Valbuena.

I den 57e minuten spelade Valbuena fram Aatif Chahechouhe som gjorde 3-1 och i den 68e minuten fastställde Valbuena själv slutresultatet till 4-1.

Noterbart är att både Fernandao och Aatif Chahechouhe är två gamla skytteligavinnare i turkiska ligan. Aatif vann skytteligan säsongen 2013/14 med 17 mål då han spelade i Sivasspor och Fernandao vann skytteligan säsongen 2014/15 med 22 mål när han spelade i Bursaspor.