VIDEO: Tabelltoppen i Süper Lig

Galatasaray är återigen ligaledare i Süper Lig efter den femtonde omgången.

”Gala” var illa ute hemma mot Akhisar och låg under med 2-0 i halvtid samtidigt som Akhisar var en man mindre efter att Miguel Lopes åkt ut i den 43:e minuten. Olcay Adin, tidigare i Galatasaray, gjorde 2-0 två minuter senare.

I andra halvlek  kvitterade Galatasaray två minuter. Fernando reducerade till 2-1 i den 49:e minuten medan Gomis kvitterade i den 51:a minuten. Galas skyttekung Gomis blev dock utvisad i den 68:e minuten och nu var det jämnt med 10 mot 10. Det var dock inte bara spelare som blev utvisade. Akhisars tränare Okan Buruk blev skickad till läktaren under andra halvlek.

Två minuter efter Gomis utvisning såg Belhanda till att Galatasaray vände på matchen och ställningen blev 3-2. Galatasaray punkterade matchen på tilläggstid genom Feghouli.

Istanbul Basaksehir åkte på en oväntad förlust på bortaplan mot Demir Grup Sivasspor där svenske Mattias Bjärsmyr spelar. Istanbul Basaksehir som misslyckades med att kvala sig vidare till nästa rundan av Europa League, var inför omgången ligaledare i Süper Lig. Basaksehir blev dock nollade och Sivasspor vann matchen med 1-0.

Besiktas som har gått strålande och gjort succé ute i Europa har det lite knackigt i Süper Lig. Laget spelade 1-1 borta mot Kayserispor där Cenk Tosun fixade en poäng genom ett straffmål. Trots att Tiago Lopes i Kayserispor åkte på ett andra gult kort och blev utvisad tidigt i andra halvlek så kunde inte Besiktas vända matchen. Kayserispors mål gjordes av Umut Bulut i den 31:a minuten.

I och med poängtappen för Basaksehir och Besiktas så innebär det att Basaksehir halkar ner till andra platsen samtidigt som Besiktas tappar hålhake på Fenerbahce. Galatasaray leder ligan med 32 poäng, Basaksehir är tvåa med 30 poäng och Fenerbahce har 29 poäng. Ligafyran Besiktas har 27 poäng.

Läs mer och se höjdpunkterna ifrån Fenerbahces match mot Bursaspor här.