VIDEO: TFF 1. Lig: Adana Demirspor bröt Ankaragücüs förlustfria svit

Adana Demirspor bröt Ankaragücüs förlustfria svit på tolv matcher, tio segrar och två oavgjorda, efter ett sent straffmål i den 96e minuten.

När Ankaragücü som är en av Turkiets äldsta klubbar (grundades 1911) och som har vunnit turkiska cupen två gånger åkte ut ur Süper Lig 2011-12 var det efter 30 års spel i högsta ligan. Säsongen efter åkte klubben ur andraligan och de fyra senaste säsongerna har man spelat i tredjeligan. Förra säsongen vann man sin grupp i tredjeligan och avancerade uppåt i seriesystemet.

Som nykomlingar i TFF 1. Lig har man gått som tåget och inför lördagens match mot Adana Demirspor på bortaplan hade man 10 segrar och 2 oavgjorda på sina 12 senaste ligamatcher. Men den sviten bröts efter ett straffmål i den 96e minuten!

Ankaragücü tog ledningen mot Adana Demirspor tidigt i matchen. Den förre AIK- och Helsingborg-spelaren Lalawele Atakora kvitterade för Adana Demirspor i den 72a minuten och på tilläggstid i den 96e minuten fick hemmalaget straffspark som Batuhan Isciler gjorde mål på.

Om Ankaragücüs svit bröts i och med det sena målet så bröt Adana Demirspor själva en negativ svit. Segern var nämligen laget första efter 8 ligamatcher som har resulterat i tre oavgjorda och fem förluster. Trots förlusten så toppar Ankaragücü fortfarande tabellen i andraligan med 34 poäng, två poäng före tvåan Ümraniyespor och tre poäng före trean Caykur Rizespor på kvalplats. De två första i tabellen går direkt upp till Süper Lig och platserna 3-6 får spela kval om en plats.

Ankaragücü tränas av Ismail Kartal som var huvudtränare för Fenerbahce säsongen 2014-15. Dessförinnan var han hjälptränare i klubben från 2010 till 2014.