VIDEO: Turkiska cupen: Giresunspors skräll mot serieledaren i Süper Lig

Giresunspor från andraligan stod för en skräll när laget besegrade Istanbul Basaksehir med 3-1 i turkiska cupen.

Tränaren i Basaksehir Abdullah Avci roterade i laget och lagets stjärnor som Gael Clichy, Emre Belözoglu, Edin Visca samt Emmanuel Adebayor för att nämna några var inte med i matchtruppen men trots det var det en meriterande seger för Giresunspor då Istanbul Basaksehir är serieledare i turkiska ligan efter halva säsongen.

Giresunspor tog ledningen i den 14e minuten genom Boubacar Dialiba som nickade in bollen efter en hörna. Det blev den första halvlekens enda mål. I den andra halvleken ökade Maurice Junior Dale på hemmalagets ledning i den 65e minuten och mindre än tio minuter senare hade Dmytro Korkishko gjort 3-0 på straffspark. Basaksehir reducerade ett par minuter senare genom Mevlüt Erdinc. Ett mål som kan visa sig bli mycket viktigt för eventuell avancemang till kvartsfinal.

Den tidigare AIK-spelaren Panos Dimitriadis spelade hela matchen för Giresunspor och fick ett gult kort i den 74e minuten.

Returen spelas i Istanbul om tre veckor.