Besiktas vände och vann mot Antalyaspor

Besiktas vände och vann mot Antalyaspor på söndagskvällen.

Antalyaspor värvade Johan Djourou, William Vainqueur, Maicon, Samir Nasri och Jeremy Menez inför säsongen. Ingen av spelarna var med i söndagens match mot Besiktas. Menez har lämnat klubben, Maicon var avstängd och övriga är skadade. Dessutom saknades lagets största stjärna- och lagkapten Samuel Eto’o pga skada. Nasri- och Eto’os framtid i klubben är också för dagsläget oklar.

I Besiktas debuterade den kroatiska mittbacken Domagoj Vida. Han bildade mittbackspar tillsammans med Gary Medel i ordinarie mittbacksparets Pepe och Dusko Tosic frånvaro.

Antalyaspor tog ledningen i matchen i den 8e minuten genom Charles. I den 30e minuten kvitterade Besiktas genom Talisca. Och någon minut innan halvtidsvilan var Ricardo Quaresma nära att ge Besiktas ledningen men hans avslut träffade stolpen. 1-1 blev halvtidsresultatet och i inledningen av den andra halvleken träffade hemmalagets också målramen när Emre Güral avslut tog i ribban.

Besiktas tog ledningen i den 54e minuten när Talisca nickade in Quaresmas inlägg. Det var Taliscas 5e ligamål och Quaresmas 4e assist i ligan för den här säsongen. Talisca var senare nära att göra ytterligare ett mål i matchen men Antalyaspors målvakt Ferhat Kaplan stod för en bra räddning. Det blev inga fler mål i matchen och Besiktas vann med 2-1.

Det var lagets första bortaseger på 4 ligamatcher (3 oavgjorda och 1 förlust). Besiktas ligger 4a i tabellen med 33 poäng, sex poäng bakom serieledaren Istanbul Basaksehir. Antalyaspor har bara vunnit 1 av de 7 senaste ligamatcherna och ligger precis under nedflyttningsstrecket med 17 poäng, på samma poäng som Genclerbirligi på rätt sida om strecket men med sämre målskillnad.

Moestafa El Kabir startade för Antalyaspor och blev utbytt i den 77e minuten.

Målen och höjdpunkterna från matchen.