Fatih Terim om Emre Mor och andra spelare

Galatasaray fortsätter sina förberedelser inför vårsäsongen i Antalya och under lördagen höll Fatih Terim en presskonferens där han svarade på journalisternas frågor. Han fick frågan om bland annat Arda Turans flytt till Istanbul Basaksehir och svarade att han inte har problem med någon och att alla bör sköta sitt eget jobb.

Arda var jättenära en övergång till Galatasaray i somras men blev inte av i sista stund och nu är Fatih Terim huvudtränare för klubben. De två hade tidigare en stark relation till varandra och vad som ofta jämfördes som en far & son-relation. De två senaste åren har förstört den relationen med tanke på händelserna i EM 2016 och året därpå när Arda blev osams med tränaren igen vid VM-kvalet.

När det gäller transfers så uttalade sig Fatih Terim återigen om Kwadwo Asamoah:

– Vi försöker vara så tydliga som möjligt. Vi har sagt att vi behöver en vänsterback. Det är inte så troligt att Asamoah kommer. Det är bara två veckor kvar och jag vet inte hur det kommer att utveckla sig (kring Asamoah-affären). Det är en ekonomisk fråga också. Det finns tid till slutet av månaden men det hade varit bra om det kunde genomföras nu direkt men januari-fönstret är inte lätt. Vi vet på vilka positioner vi vill förstärka.

Spelare som har kopplats ihop starkt med en flytt till Galatasaray är den unge talangen Emre Mor. Fatih Terim besvarar rykten kring Emre men även Ozan Tufan från Fenerbahce och Lionel Carole som är utlånad till Sevilla:

– Det finns ingen kontakt med Emre Mor eller Ozan Tufan. Att Carole ska återvända just nu är inte aktuellt. Vi har inte diskuterat transferfrågor med någon av dem. Det är en fråga som vi får ta med ledningen, sade Terim.