Fenerbahce vann efter självmål på tilläggstid

Fenerbahce fick med sig alla tre poängen i mötet mot Göztepe efter ett självmål i 93e minuten!

Fenerbahce gästades av nykomlingen Göztepe som har gjort succé i Süper Lig hittills och är med och slåss i toppen av tabellen. Inför matchen skiljde det bara tre poäng mellan lagen. I Göztepe spelade den tidigare Fenerbahce-spelaren Selcuk Sahin från start. Selcuk spelade över 300 tävlingsmatcher för Fenerbahce och återvände därmed till Sükrü Saracoglu stadion.

Göztepe hade som vanligt ett starkt bortafölje med sig till Istanbul.

***

Fenerbahce var nära att få en drömstart i matchen men Giulianos avslut tog i ribban. Fenerbahce skulle ändå komma att ta ledningen tidigt i matchen när Fernandao nickade in Ismail Köybasis hörna i den 14e minuten. Det var Fernandaos första ligamål för säsongen. 1-0 blev halvtidsresultatet.

Göztepe kvitterade i den 59e minuten efter att Fenerbahces mittbackar Roman Neudstadter och Martin Skrtel stått för ett stort misstag. Bollen hamnade till slut hos Göztepes nyförvärv Andre Poko som mindre än en minut tidigare hade blivit inbytt. Vilken drömdebut!

Kort efter kvitteringsmålet gjorde Fenerbahces tränare Aykut Kocaman ett offensivt dubbelbyte. Mauricio Isla samt Aatif Chahechouhe byttes ut och Roberto Soldado och Mathieu Valbuena byttes in. Fenerbahce tryckte på för ett ledningsmålet men lyckades inte få till riktigt bra målchanser och matchen såg ut att sluta oavgjord när Nabil Dirar slog in ett inlägg från högerkanten som mittbacken Milos Kosanovic nickade in i eget mål. Matchtiden var då på 93 minuter. Målet betydde att Fenerbahce vann och tränaren Aykut Kocaman var mycket lättad efter segern.

Efter slutsignalen uppstod irritation bland spelarna i båda lagen och tre spelare fick gult kort. Martin Skrtel i Fenerbahce och Selcuk Sahin samt Andre Casto i Göztepe.

Fenerbahce spelade sin 11 raka ligamatch utan förlust och gick upp i serieledning på samma poäng som Istanbul Basaksehir men med bättre målskillnad. Basaksehir har dock en mindre match spelad. Fenerbahce har 7 segrar och 4 oavgjorda på dessa 11 matcher. Fenerbahce har inte förlorat på 15 tävlingsmatcher om man räknar med turkiska cupen där det har blivit 4 segrar.

För Göztepe var det andra raka förlusten i ligaspelet efter att ha vunnit tre raka matcher.