Fikret Orman uttalar sig om försäljningen av Cenk Tosun och Arda Turan

Besiktas har genomfört den största övergången i turkisk fotboll i och med försäljningen av Cenk Tosun. 

Klubbens president, Fikret Orman, har uttalat sig om Cenk och även Arda Turan som kommer lämna FC Barcelona:

Om Cenk Tosun:

– De (Everton) har köpt en mycket bra spelare till ett mycket rimligt pris. Dessa priserna är mycket normala eller rättare sagt mycket billiga och enligt mig för lite för Europas standard. Om Cenk inte hade fått sitt genombrott i Turkiet och gjort succé i Frankrike eller Portugal så hade han gått för en summa på 50-60 eller till och med 80 miljoner euro. Det framstår lite som om vi är glada över den här försäljningen men vi är väldigt ledsna över att släppa Cenk. Vi gick med på att sälja honom för att det var hans vilja. Han ville spela i Premier League och vi accepterade detta.

– Jag önskar Cenk all lycka i Everton och dörren kommer alltid vara öppen för honom att återvända till oss, Besiktas är hans hem.

Jämförelse med den turkiska och engelska ligan:

– Vi måste få upp Süper Lig till Premier Leagues nivå. Med fulla läktare överallt och stort intresse för ligan. Vi måste bli en liga som sänds överallt och sträva att nå mot den nivån som finns i England.

Om Arda Turan:

– Arda är en spelare jag tycker om och jag känner honom personligen. Han är en fantastisk kille och mycket populär. Det är en värdefull spelare och som måste övertalas. Det är en spelare jag skulle vilja ha utan att tänka en extra gång. Vi försöker ta rimliga steg i transferfönstret men han är inte på vår radar just nu.

Enligt turkiska medier ska Arda Turan vara klar för MLS och Chicago Fire men detta var något som spelarens agent dementerade samma dag som rykten kom ut.