Galatasaray besegrade Kayserispor

Omgång 18 i turkiska ligan avslutades på måndagskvällen när Galatasaray besegrade Kayserispor på bortaplan.

Galatasaray kom till spel utan avstängde mittbacken Maicon samt skadade mittfältaren Fernando och anfallaren Bafetimbi Gomis som har varit tre av lagets viktigaste spelare den här säsongen.

I Gomis frånvaro fick Eren Derdiyok chansen från start och han tog vara på det. I den 12e minuten höll han sig framme i straffområdet på Garry Rodrigues passning och gjorde 1-0. Bara sex minuter senare gjorde han 2-0 efter assist av Sofiane Feghouli.

Inför den andra halvleken gjorde Kayserispor två byten och det var en av de inbytta Güray Vural som slog inlägget till Umut Buluts reduceringsmål i den 52a minuten. Umut som har spelat fyra säsonger i Galatasaray nickade snyggt in sitt 10e ligamål för säsongen. Förra säsongen gjorde han 4 mål på 31 matcher. Den här säsongen har han redan gjort 10 mål på 18 matcher.

Efter reduceringsmålet skapade Kayserispor flera målchanser och om inte Fernando Muslera stod i vägen så var det inte rätta skärpan i avsluten från Kayseri-spelarna. Det öppnade upp för kontringar för Galatasaray där inhopparen Sinan Gümüs hade två riktigt bra chanser men missade. Istället var det Garry Rodrigues som punkterade matchen på tilläggstid när han gjorde sitt tredje ligamål för säsongen och Galatasaray vann med 3-1.

I och med resultatet gick Galatasaray upp på andraplats i tabellen en poäng bakom ledande Istanbul Basaksehir och två poäng före trean Fenerbahce. Till fyran Besiktas är det fem poäng. Galatasaray har vunnit alla sina fyra tävlingsmatcher sedan Fatih Terim tog över tränarjobbet. Kayserispors förlust var lagets andra raka i ligan, båda matcherna på hemmaplan dessutom, efter en tidigare svit på åtta matcher utan förlust. Laget är fortsatt med i toppstriden och ligger på sjätte plats med 30 poäng samma som Trabzonspor och Göztepe.

Målen och höjdpunkterna från matchen.