Galatasaray upp i serieledning efter seger mot Osmanlispor

Galatasaray gick upp i serieledning i ligan efter att ha besegrat Osmanlispor med 2-0 på hemmaplan.

Ledningsmålet kom i den 37a minuten efter ett snyggt anfall. Yasin Öztekin slog ett inlägg som Eren Derdiyok nickade ner till Sofiane Feghouli som gjorde sitt fjärde ligamål för säsongen. Innan ledningsmålet hade Galatasaray flera chanser att göra mål på men kunde inte utnyttja dessa chanser.

I den andra halvleken fortsatte Galatasaray att missa bra målchanser och dessutom hade Osmanlispor ett riktigt bra läge när Galatasaray fortfarande ledde bara med ett mål men Aminu Umar sköt ovanför ribban från nära håll. Galatasaray skulle ändå punktera matchen genom inhopparen Bafetimbi Gomis i den 88e minuten som gjorde sitt 15e ligamål för säsongen efter samarbete av Garry Rodrigues och Feghouli. Gomis som missade förra matchen mot Kayserispor pga skada var tillbaka i matchtruppen. Innan det avgörande målet hade han ett första läge som Osmanlispors målvakt Zydrunas Karcemarskas gjorde en kanonräddning på. Och efter 2-0 målet hade Gomis ytterligare ett läge men sköt ovanför.

Galatasaray som har gjort flest mål (42) i ligan gick upp i serieledning två poäng före Istanbul Basaksehir som möter Kardemir Karabükspor på hemmaplan på måndag. Segern var lagets tredje raka i ligaspelet och laget har 10 segrar och 1 oavgjord på sina 11 senaste hemmamatcher i ligaspelet. Sedan Fatih Terim återvände som tränare har man 5 raka segrar i tävlingsmatcher med målskillnaden 14-2.

Osmanlispor är fortsatt indragna i bottenstriden och ligger med 18 poäng precis ovanför nedflyttningsstrecket en poäng före Antalyaspor som ligger närmast och två poäng före Konyaspor.

Höjdpunkterna och målen från matchen här.