Göztepe överens med Demba Ba

Nykomlingen Göztepe ska ha kommit överens med anfallaren Demba Ba. 

Det har tidigare skrivits att Ba som har spelat 1,5 säsonger i Besiktas var på väg tillbaka till det svartvita laget men hans skadehistorisk ska ha förhindrat en övergång. Och för någon dag sedan stod det att Konyaspor var överens med honom men även där ska hans skadehistorik förhindrat en övergång.

Nu skriver de flesta turkiska medier såsom beIN Sports och TRT Spor om att Göztepe har kommit överens med Demba Ba. Enligt det som skrivs kommer Ba att finnas på plats på lördagen när Göztepe möter Kayserispor på hemmaplan.

Göztepe bröt nyligen kontraktet med den franske mittbacken Mathieu Peybernes efter bara en halv säsong och för att kunna skriva kontrakt med Demba Ba kommer klubben att bryta kontraktet med den algeriske anfallaren Nabil Ghilas.

Ba gjorde 28 mål på 46 tävlingsmatcher varav 18 mål på 31 matcher i Süper Lig för Besiktas. Blir han lyckosam även i Göztepe?

Göztepes tränare Tamer Tuna var assisterande tränare till Senol Günes i Besiktas när Ba spelade där.

Göztepe kommer att låna honom från Shanghai Shenhua under resten av säsongen. Senast Ba spelade en tävlingsmatch var i slutet av maj.