Konyaspor värvar anfallare från Karabükspor

Konyaspor har gjort klart med den 31-årige anfallaren Mustapha Yatabare.

Yatabare kommer närmast från spel i Kardemir Karabükspor och Konyaspor blir hans tredje klubb i Turkiet. Han har tidigare spelat en säsong i Trabzonspor och kostar inget i övergångssumma då han hade rätt att bryta kontraktet med Karabük pga deras ekonomiska situation.

Mustapha Yatabare gjorde 6 mål på 25 ligamatcher under sin första säsong i Karabükspor och har under den pågående säsongen gjort 6 mål på 15 ligamatcher. Konyaspor hoppas han ska bli lösningen på deras anfallsspel som har resulterat i bara 16 mål gjorde framåt under den första halvan av säsongen.

Efter att ha tappat Riad Bajic (17 mål på 32 ligamatcher förra säsongen) till Udinese i somras värvade Konyaspor tre anfallare inför den här säsongen men ingen av dessa har varit lyckade: Imoh Ezekiel som har brutit kontraktet med klubben gjorde inga mål på 13 tävlingsmatcher, Patrick Friday Eze som har blivit utlånad till Denizlispor i andraligan gjorde 2 mål på 11 tävlingsmatcher och Malick Evouna som är kvar i laget har gjort 1 mål på 17 tävlingsmatcher.

Yatabares kontrakt med Konyaspor är på 1,5 år med option på ytterligare 1 år.

Konyaspor som blev supercupmästare den här säsongen ligger under nedflyttningsstrecket med 15 poäng och har 2 poäng upp till Antalyaspor på rätt sida om strecket.