Ny anfallare på väg till Besiktas

Flera stora turkiska medier rapporterar om att Besiktas har kommit överens med den 22-årige kanadensiske anfallaren Cyle Larin.

TRT Spor var först med att rapportera om det och sedan följde NTV Spor samt beIN Sports efter. TRT Spor skriver att Besiktas har kommit överens om ett 3,5 årskontrakt med Larin medan NTV Spor och beiN Sports skriver att kontraktet är på 4,5 år.

Om rapporterna stämmer så ansluter Larin på fri transfer till Besiktas sedan hans kontrakt Orlando City gick ut den sista december 2017. Redan i somras innan Besiktas gjorde klart med Alvaro Negredo var Larin aktuell för klubben.

Enligt NTV Spor är kontraktet värt 500 000 Euro för resten av säsongen och sedan 1,5 miljoner Euro per säsong i fyra år.

Cyle Larin som är landsman med Atiba Hutchinson har gjort 5 mål på 21 landskamper för Kanadas landslag. Under 2017 gjorde han 12 mål på 28 matcher i MLS för Orlando och under tre år i MLS har han gjort 43 mål på 87 matcher.

Han förväntas ansluta till Besiktas träningsläger i Antalya under de kommande dagarna.

Om Larin är tänkt som ersättare för Cenk Tosun eller om klubben är på jakt efter ytterligare en anfallare om nu Larin blir klar återstår att se.