Oavgjort i svenskmöte

Både Mattias Bjärsmyr i Sivasspor och Daniel Larsson i Akhisarspor fanns med från start när lagen möttes på söndagen.

Bjärsmyr gjorde sin 17e ligamatch (alla från start) och Larsson gjorde sin 12e ligamatch (11 från start). Efter en händelsefattig första halvlek som slutade mållös hände det desto mer i den andra halvleken.

Hakan Arslan nickade in ledningsmålet för Sivasspor i den 52a minuten efter inlägg av Ziya Erdal. Det var Hakans fjärde ligamål för säsongen och alla målen har varit på nick. Efter målet hade Arouna Kone ett jätteläge för att göra 2-0 till hemmalaget och kanske avgöra matchen men han sköt utanför.

I den 67e minuten blev mittbacken Dany utvisad i sin debut för Akhisarspor som värvade honom efter att han brutit kontraktet med Kardemir Karabükspor. Det var Danys sjätte röda kort i Süper Lig sedan han började spelade i Gaziantepspor säsongen 2010/11. Sedan dess har han spelat för Galatasaray, Besiktas och Bursaspor förutom nämnda Karabük. Säsongen 2014/15 var han på lån i Granada i La Liga och Evian TG i Ligue 1.

Och trots en spelare mindre lyckades Akhisarspor kvitterade i den 72a minuten. Ett annan nyförvärv Bilal Kisa slog bollen in i straffområdet där Paulo Henrique spelade till lagkaptenen Olcan Adin som gjorde mål. Det var Olcans 50e mål i Süper Lig i karriären.

Nykomlingen Sivasspor gick för ett segermål på hemmaplan men lyckades inte få in bollen på de chanser laget skapade. Akhisarspor hade också ett par farliga kontringar som laget kunde ha gjort mål på men det blev inga fler mål i matchen som slutade 1-1.

Bjärsmyr spelade hela matchen för Sivasspor medan Larsson blev utbytt i den 59e minuten.

Nykomlingen Sivas ligger på 8e plats i tabellen med 27 poäng och har bara tre poäng upp till tre lag framför sig medan Akhisarspor som inte har vunnit på 10 ligamatcher (4 oavgjorda och 6 förluster) har dragits ner i bottenstriden efter en bra start på säsongen. Lagets senaste seger i ligan var mot Trabzonspor på bortaplan med hela 6-1 den 15e oktober 2017.

Målen och höjdpunkterna från matchen.