Officiellt meddelande från Sivasspor: Klubben har kommit överens med Robinho

Sivasspor har kommit överens med den 33-årige brasilianske spelaren Robinho.

Sivasspor har meddelat på sin officiella hemsida om att klubben har efter långa förhandlingar kommit överens med Robinho. Han anländer till staden på tisdagen för de sista förhandlingarna för att sedan skriva på kontraktet med klubben.

Robinho som har spelat för klubbar som Real Madrid, Manchester City och AC Milan är klubblös sedan hans kontrakt med den brasilianska klubben Atletico Mineiro gick ut den sista december 2017. Förra året gjorde han 7 mål samt 4 assist på 30 matcher i brasilianska ligan och 2016 gjorde han 11 mål samt 6 assist på 24 ligamatcher. Han har spelat 99 landskamper för Brasilien och gjort 28 mål på dessa matcher.

Senast han spelade i landslaget var i januari förra året i en träningslandskamp mot Colombia med enbart inhemska spelare. Under 2015 var han med i Brasiliens trupp till Copa America där landet åkte ut efter straffsparkar mot Paraguay i kvartsfinalen.

Sivasspor har sedan tidigare haft Roberto Carlos som tränare under en halv säsong och Cicinho som spelare under tre säsonger.

LÄS OCKSÅ:
Sivasspors tränare om Robinho: “En ekonomisk fråga”
Sivasspor i kontakt med Robinho