Officiellt: Trabzonspor förhandlar med Novak och Midtjylland

Trabzonspor har inlett officiella förhandlingar med FC Midtjylland och vänsterbacken Filip Novak.

Vänsterbacken Emmanuel Mas lämnade Trabzonspor tidigare i januari för spel i Boca Juniors. Nu har klubben hittat hans ersättare i Danmark och den 28-årige tjeckiske landslagsspelaren Filip Novak som har spelat i FC Midtjylland sedan 2015. I Midtjylland har det blivit 96 tävlingsmatcher för hans del. På dessa matcher har den offensiva vänsterbacken gjort 16 mål och 10 assist.

Novak som har spelat 12 landskamper för Tjeckien anlände till Turkiet tidigare under torsdagen och någon timme senare meddelade Trabzonspor börsen om att förhandlingar med honom och Midtjylland hade dragit igång. Han har också gått igenom hälsokontrollen och övergången lär bli klar under fredagen.