Sivasspor i kontakt med Robinho

Sivasspors tränare Samet Aybaba uttalade sig om klubbens värvningsplaner.

Det var under en presskonferens på torsdagen som Samet Aybaba uttalade sig om klubbens värvningsplaner i januari: ”Vi har gett vår rapport om eventuella nyförvärv till styrelsen. Det är svårt att hitta spelare under vinterns transferfönster. Styrelsen ser över situationen just nu och kanske kan vi presentera en till två nyförvärv inom de kommande dagarna.

Och en av dessa spelarna som Sivasspor är i kontakt med är Robinho: ”Vi har ett par namn på vår transferlista. Utöver dessa spelare så finns det inga andra spelare vi är intresserade av just nu. Men det är svårt. Vår styrelse är i kontakt med Robinho, Henri Saivet och Tunay Torun samt ett par inhemska spelare.

Robinho var i somras på väg till Caykur Rizespor i andraligan men parterna lyckades aldrig komma överens. Han är just nu klubblös sedan hans kontrakt med den brasilianska klubben Atletico Mineiro gick ut den 1a januari 2018.

Robinho, 33 år, som har spelat för klubbar som Real Madrid, Manchester City samt AC Milan och gjort 99 landskamper för Brasilien dömdes i slutet av november till nioårsfängelse för gruppvåldtäkt av en italiensk domstol.

Läs mer om det här där ni också kan läsa om vad han hade att säga om hans framtid.

***

Sivasspor med den nuvarande presidenten Mecnun Otyakmaz har tidigare stått för stora värvningar. I juni 2013 anställdes Roberto Carlos som tränare. Inför samma säsong värvades den f.d. Real Madrid- och Roma-spelaren Cicinho in. Carlos avgick som tränare i december samma år efter en tid med dålig resultat men Cicinho stannade kvar i klubben i tre säsonger och gjorde 29 assist på 90 ligamatcher under den tiden. Cicinho var för övrigt lagkamrat med Robinho i Real Madrid under två säsonger.