Trabzonspor köper loss Sosa – har fått bud på Burak Yilmaz

Trabzonspor har meddelat börsen att klubben köper loss Jose Sosa från AC Milan. 

I ett meddelande skriver klubben att de har köpt loss spelaren och har skrivit på ett avtal på 2,5 år.

När Trabzonspor lånade Sosa i september betalade klubben 1,35 miljoner Euro och hade fram till 15 januari 2018 en köpklausul på 3,4 miljoner Euro som klubben nu väljer att utnyttja. Sosa får en lön på 1,62 miljoner Euro för resten av säsongen och en lön på 3,32 miljoner Euro för säsongen 2018-2019 samt 3,24 miljoner Euro för säsongen 2019-2020.

Samtidigt så har Riza Calimbay haft en presskonferens på träningslägret och kommenterade bland annat Burak Yilmaz som har ryktats vara på väg bort från klubben:

– Jag pratade med Burak innan presskonferensen. Cenk blev såld till Everton och gjorde många mål i Besiktas och fick ett stort bud och gick till Everton. Burak är också en av Turkiets största målskyttar. Trots att han inte har kunnat spela alla matcher så har han gjort många mål den här säsongen. Vi har inga intentioner på att släppa Burak, vi behöver honom. Det är inte en möjlighet att låta honom lämna och det är normalt att det har kommit bud, sade tränaren Riza Calimbay.

Burak Yilmaz sade förra veckan att det fanns en möjlighet att lämna Trabzonspor men att det är inte något han tänker på:

– Det stämmer att jag har fått bud. En spelare som får bud har även möjligheten att lämna. Däremot har jag ingen tanke på att lämna. Det är något mellan klubb, ledning och spelare som måste lösas ifall en transfer ska bli av. Å andra sidan så måste vissa saker klaras upp för att jag ska stanna, sade Burak Yilmaz.

Vilka klubbar som har lagt bud på Burak Yilmaz är ännu oklart.