Tre spelare har lämnat Karabükspor för andra Süper Lig-klubbar

Baris Basdas, Ceyhun Gülselam och Yevgen Seleznov har lämnat Kardemir Karabükspor för spel i andra Süper Lig-klubbar.

Karabükspor har haft en mycket tung säsong. Laget ligger sist i tabellen efter halva säsongen med endast två segrar och nio poäng. Det är åtta poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket och laget har gjort minst mål (14). Man har inte släppt in flest mål (29) men har sämst målskillnad pga för lite gjorde mål framåt. Det har inte blivit seger i ligaspelet på de nio senaste matcherna (en oavgjord samt åtta förluster) och laget blev också utslaget ur turkiska cupen mot Istanbulspor från andraligan.

Klubben har haft två tränarbyten och har fortfarande inte utsett en ny huvudtränare sedan Tony Popovic fick sparken i mitten av december efter bara tre månader. I början av november avgick den dåvarande presidenten i klubben tillsammans med hela styrelsen och i början av december valdes en ny president.

Det har skrivits i turkiska medier om att det är ekonomiska problem i klubben vilket har lett till att flera spelare har brutit sina kontrakt med Karabükspor.

Tre av dessa spelare har gjort klart med nya klubbar i Süper Lig:

– Den 27-årige mittbacken Baris Basdas (bilden ovan) som har spelat 13 ligamatcher och 2 cupmatcher den här säsongen har lämnat för Alanyaspor där han har skrivit på ett 2,5 årskontrakt.

– Ceyhun Gülselam, 30 år som tidigare har spelat för bland andra Trabzonspor, Galatasaray och Hannover 96. Ceyhun som var lagkapten i Karabükspor har spelat 14 ligamatcher och 2 cupmatcher den här säsongen. Han har skrivit på för Osmanlispor. Kontraktet är på 2,5 år.

– Och 32-årige ukrainska anfallaren Yevhen Seleznov som har skrivit på ett 2,5 årskontrakt med Akhisarspor. Han har gjort 1 mål på 13 ligamatcher och 1 mål på 2 cupmatcher den här säsongen. När Seleznov värvades till Karabükspor i januari förra året gjorde han 6 mål på 16 ligamatcher. Har tidigare i karriären gjort över 100 mål i ukrainska ligan för Dnipro och Shakhtar Donetsk.