VIDEO: Fenerbahce besegrade Alanyaspor

Fenerbahce besegrade Alanyaspor med 3-0 på hemmaplan och gick upp på samma poäng som Galatasaray i topp.

Precis innan avspark blev Fenerbahces målvakt Volkan Demirel tvungen att avstå matchen pga sjukdom och Carlos Kameni fick ställa sig i mål istället. Kameni fick en bra match start i matchen när han räddade Junior Fernandes skott i inledningen. Ett bra läge för Alanyaspor att ta ledningen men det var istället Fenerbahce som tog ledningen när Giuliano gjorde 1-0 efter 20 minuter vilket var hans nionde mål i ligan den här säsongen. Mathieu Valbuena stod för assisten vilket var fransmannens åttonde assist i ligaspelet.

Efter Fenerbahces ledningsmål hade Alanyaspor ytterligare en bra chans att göra mål på, den här gången genom nyförvärvet i januari Douglas men återigen stod Kameni för en bra räddning.

Innan den första halvleken var över gjorde Fernandao 2-0. Det var hans 4e ligamål på 8 matcher den här säsongen och alla fyra målen har kommit i de 5 senaste matcherna. Fenerbahce var nära att göra även 3-0 innan pausvilan men Mehmet Topals avslut tog i stolpen.

I den andra halvleken punkterade Giuliano matchen efter att ha gjort 3-0 på straffspark i den 60e minuten. Han har nu gjort 10 mål på 19 ligamatcher.

Fenerbahce som har 10 segrar och 6 oavgjorda på de 16 senaste ligamatcherna har 44 poäng, lika många som ligaettan Galatasaray som möter Kasimpasa på söndagen. Alanyaspor som ligger precis under nedflyttningsstrecket på 16e plats i tabellen har tre raka förluster i ligan.

Den tidigare GAIS-spelaren Wanderson som anslöt till Alanyaspor i januari hoppade in i slutet av matchen.