VIDEO: Fenerbahce vann toppmatchen mot Istanbul Basaksehir

Fernandao gjorde båda målen när Fenerbahce besegrade Istanbul Basaksehir.

Ligaettan Istanbul Basaksehir tog emot ligafyran Fenerbahce i omgångens toppmatch på Basaksehir Fatih Terim stadion på söndagskvällen.

I Fenerbahce var den brasilianske landslagsspelaren Giuliano tillbaka efter ett par veckors frånvaro pga skada och det var också han som hade matchens första läge direkt i inledningen men hans avslut gick utanför. Giuliano sköt senare även i ribban.

Fenerbahce pressade högt på planen hela matchen igenom vilket försvårade för Basaksehirs passningsspel som laget har blivit kända för.

I den 32a minuten gjorde Fernandao 1-0 vilket också blev halvtidsresultatet. I slutet av den första halvleken hade Basaksehir två lägen. Först ett skott genom Edin Visca som Volkan Demirel räddade och sedan en nick av Aurelien Chedjou som även det räddades av Volkan.

Fernandaos andra mål kom i den 56e minuten när han nickade in Nabil Dirars inlägg från högerkanten. Det var Fernandaos tredje ligamål för säsongen.

Fenerbahce vann med 2-0 och tog sin första seger på bortaplan mot Istanbul Basaksehir sedan den 27e november 2010. Laget tog tillbaka tredjeplatsen i tabellen från Besiktas och har nu 41 poäng en poäng före Besiktas och på samma poäng som Galatasaray som spelar sin match i 21a omgången på måndagskvällen mot Antalyaspor på hemmaplan. Basaksehir är fortsatt etta med 43 poäng.

Fenerbahce bröt också Istanbul Basaksehirs obesegrade hemmasvit i ligaspelet på 31 matcher och har själva spelat 20 tävlingsmatch i rad den här säsongen utan att förlora. 14 av matcherna har varit i ligan och 6 matcher har varit i cupen. Det har blivit 14 segrar och 6 oavgjorda. Senaste förlusten kom på bortaplan mot Akhisarspor med 1-0 den 29e september 2017.

0-1

0-2