VIDEO: Genclerbirligis fina form fortsätter – besegrade Göztepe

Den tjugoandra omgången i Süper Lig avslutades på måndagskvällen när Genclerbirligi besegrade Göztepe med 3-0 på hemmaplan.

I hemmalaget fanns både Johannes Hopf samt Abdul Khalili med från start och båda spelade hela matchen. Brassen Jailton Paraiba gav ”Gencler” ledningen redan efter tre minuters spel. I den 29e minuten fick Göztepe sin vänsterback Adama Traore utvisad efter ett direkt rött kort. Det blev inga fler mål i den första halvleken.

I den andra halvleken radade Genclerbirligi upp chanser och Jailton som dessförinnan hade skjutit i ribban gjorde 2-0 i den 67e minuten. Inhopparen Elvis Manu som gjorde comeback efter två månader fastställde sedan slutresultatet till 3-0 i den 87e minuten. Khalili stod för assisten till målet. Hopf höll nollan för andra ligamatchen i rad och har nu hållit nollan i 6 av 22 ligamatcher den här säsongen. Khalili har gjort 1 mål och 1 assist på 20 ligamatcher.

Genclerbirligi som fick en dålig start i ligan har inte förlorat på 9 ligamatcher (4 segrar samt 5 oavgjorda). Laget har 25 poäng, fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket där laget har legat under i stort sett hela säsongen. Nykomlingen Göztepe som hade en mycket bra start på säsongen och ett tag var med i yttersta toppen har haft dålig form den senaste tiden. Laget ligger på 8e plats med 33 poäng. Det har inte blivit någon seger på sex ligamatcher (3 oavgjorda och 3 förluster). Dessförinnan hade laget tagit fyra raka segrar i ligan. Innan förlusten mot Genclerbirligi spelade laget tre raka oavgjorda matcher.