VIDEO: Kasimpasa vände och vann mot Galatasaray

Kasimpasa vände och vann derbyt mot Galatasaray på hemmaplan på söndagskvällen. 

Med drygt en timme kvar till avspark hade Galatasaray tappat serieledningen till Istanbul Basaksehir som tog tre poäng på bortaplan mot Trabzonspor och Galatasaray var därmed tvungna att vinna mot Kasimpasa för att behålla sin förstaplats i tabellen som laget hade inför omgången.

Och det såg ut att gå bra när Garry Rodrigues gav de rödgula ledningen i den 37e minuten efter ett mycket snyggt förarbete av Ryan Donk. Galatasaray såg ut att få med sig en ledning in till halvtidsvilan men Kasimpasa tilldömdes en straffspark på tilläggstid av den första halvleken som Mbaye Diagne gjorde mål på.

I den andra halvleken fanns det chanser åt båda hållen och Kasimpasa lyckades göra segermålet i den 80e minuten genom Bengali-Fode Koita som via Donk cykelsparkade in sitt första mål för säsongen i tredje ligamatchen. Koita kom nyligen tillbaka efter en skada som hållit honom borta från spel sedan april förra året. Han gjorde comeback i turkiska cupen i slutet av januari.

Galatasaray tryckte på för ett kvitteringsmål och Bafetimbi Gomis hade ett avslut på tilläggstid som rensades undan på mållinjen av Kasimpasas vänsterback Olivier Veigneau. Domaren blåste av matchen efter sex minuters tilläggstid och Kasimpasa tog en meriterande seger.

Kasimpasa som har 2 segrar och 1 oavgjord på sina 3 senaste ligamatcher klättrade upp på en nionde plats i tabellen med 29 poäng medan Galatasaray tappade sin serieledning och är tvåa i tabellen på samma poäng (44) som trean Fenerbahce med två poäng upp till Istanbul Basaksehir. Förlusten mot Kasimpasa var Galatasarays andra raka på bortaplan och laget har förlorat fem gånger på de sex senaste bortamatcherna.

Den tidigare Helsingborg-spelaren Loret Sadiku spelade hela matchen på det centrala mittfältet för Kasimpasa och drog på sig ett gult kort i den 55e minuten. Det var hans sjätte gula kort den här säsongen vilket innebär att han är avstängd i nästa ligamatch. Sadiku har under säsongen spelat 21 av 22 ligamatcher, stått för en assist och sex gula kort.

Garry Rodrigues ledningsmål

***

Mbaye Diagnes kvitteringsmål

***

Bengali-Fode Koitas segermål