VIDEO: Sivasspor besegrade Galatasaray

Sivasspor besegrade Galatasaray med 2-1 på hemmaplan på söndagskvällen.

Sivasspor tog ledningen i matchen i den 16e minuten när mittfältaren Delvin N’Dinga nickade in Sergiy Rybalkas hörna. Någon minut efter ledningsmålet var Sivas nära att utöka ledningen men Arouna Kones nick tog i ribban och gick ut till inspark. Kone skulle istället göra mål i den andra halvleken när han från straffpunkten gjorde sitt 9e ligamål för säsongen. Galatasaray reducerade till 1-2 genom inhopparen Eren Derdiyok och hade efteråt ett par chanser att kvittera. Närmast kom en annan inhoppare Sinan Gümüs men hans avslut nickades bort från mållinjen av Carl Medjani.

Sivasspor som tidigare under säsongen hade besegrat Istanbul Basaksehir och Besiktas på hemmaplan tog ännu en storseger inför hemmafansen när domaren blåste av matchen efter sex minuters tilläggstid. Sivasspor har vunnit 3 och spelat 1 oavgjord på sina fyra senaste hemmamatcher och dessa segrar har varit just mot ovannämnda lagen. Laget har 30 poäng efter 20 omgångar och ligger på nionde plats i tabellen. Galatasaray som i och med Istanbul Basaksehirs poängtapp i bortamatchen mot Konyaspor missade chansen att gå upp i serieledningen förlorade igen efter tre raka ligasegrar. Förlusten var också Fatih Terims första efter återkomsten som tränare i klubben efter 5 segrar och 1 oavgjord på 6 tävlingsmatcher.

Mattias Bjärsmyr spelade hela matchen för Sivasspor. Han har spelat från start i 19 av 20 ligamatcher den här säsongen och dragit på sig två gula kort. Sivasspors stjärnvärvning Robinho satt kvar på avbytarbänken hela matchen.

Målen

1-0 Delvin N’Dinga

***

2-0 Arouna Kone

***

2-1 Eren Derdiyok