Besiktas vill att PFDK vidtar åtgärder mot Ekici och Josef de Souza

Besiktas vill att PFDK, Turkiska fotbollsförbundets disciplinnämnd, vidtar åtgärder mot Mehmet Ekici och Josef De Souza efter att Quaresma har fått sin dom på fem matcher. 

Det var i det stora derbyt mellan Besiktas och Fenerbahce som det urartade helt efter en duell mellan Quaresma och Josef De Souza. Quaresma fick direkt kort och blev galen på plan och nu menar Besiktas att PFDK har inte varit rättvisa i sin bedömning. I sitt uttalande och meddelande till PFDK vill klubben att PFDK vidtar åtgärder mot Mehmet Ekici och Josef De Souza.

Enligt Besiktas så uttrycker klubben sin bevikelse och säger att de är förvånade över att Ekici och Josef De Souza inte blir straffade i efterhand av vad man kan se på reprisbilderna.

Besiktas säger att även Josef De Souza ska ha slagit Quaresma och delar en bild där Josefs hand träffar Quaresmas ansikte och säger även att brassen har haft en stor del i tumultet som uppstod.

När det gäller Ekici så syftar man på händelsen den Fenerbahce-spelaren knuffar Pepe och klubben lyfter fram att de får överklaga och komma med video och bildbevis för att få spelare avstängda enligt artikel 75 paragraf  §1 i PFDK:s regelverk.

Återstår att se hur PFDK går vidare med detta ärende.

LÄS OCKSÅ: