Konyaspor sparkar tränaren igen – Sergen Yalcin blir ny tränare

Konyaspor sparkade tränaren Mehmet Özdilek efter förlusten mot Yeni Malatyaspor i söndags. Redan samma kväll rapporterades det att klubben har kommit överens med Sergen Yalcin.

Mehmet Özdilek (bilden ovan) tog över tränarjobbet i Konyaspor i slutet av oktober efter att Mustafa Resit Akcay fått sparken. Konyaspor som vann turkiska cupen förra säsongen och blev supercupmästare inför den pågående säsongen har gjort en dålig säsong i ligan och ligger med tio omgångar kvar under nedflyttningsstrecket. Laget har haft svårt att göra mål och i januari värvades både Adis Jahovic samt Samuel Eto’o in men trots det har succén uteblivit och efter förlusten mot Yeni Malatyaspor som var andra raka förlusten i ligan beslutade klubbens ledning att gå skilda vägar med Mehmet Özdilek.

Bara ett par timmare senare meddelade de största nyhetssidorna i Turkiet om att Konyaspor hade kommit överens med Sergen Yalcin  (bilden nedan) om tränarjobbet i klubben. Sergen var senast tränare i Kayserispor en kort period i början av 2017. Han har även varit tränare för Gaziantepspor (två gånger) och Sivasspor. Konyaspor förväntas presentera Sergen som ny tränare under tisdagen.

***

Lite fotbollshistoria. Mehmet Özdilek och Sergen Yalcin var lagkamrater i Besiktas under många år på 1990-talet och vann bl.a. två ligaguld tillsammans.