U21-landslaget förlorade mot Sverige

Turkiets U21 ställdes mot Sveriges U21 i EM-kvalet under fredagen i Alanya.

Det var den sjätte omgången som spelades i kvalet för U21 EM när Turkiet tog emot Sverige i Alanya. Sverige vann med 3-0 och hade ledningen med 2-0 i halvtid. Sveriges mål gjordes av Joel Asoro x2 och Ingelsson.

Landslagens startelvor:

Turkiet: Muhammed Şengezer, Mehmet Zeki Çelik, Alperen Babacan, Merih Demiral, Yusuf Acer, Dorukhan Toköz, Abdülkadir Ömür (min. 80 Yusuf Sarı), Melih Okutan, Orkan Çınar, Berk Yıldız (min. 46 Ahmet Ildiz), Oğulcan Çağlayan (min. 64 Deniz Hümmet)

Sverige: Dahlberg, Wahlqvist, Dagerstal, Brorsson (Dk. 87 Hadzikadunic), Andersson, Ingelsson (min. 79 Levi), Ssewankambo, Svanberg, Erdal Rakip, Asoro, Isak (min. 70 Larsson)

I Turkiet fanns stortalangen Abdülkadir Ömür med från start och Deniz Hümmet som är född i Sverige och spelar för Trelleborgs FF kom in i den 64:e minuten. Erdal Rakip med turkiska rötter, spelade hela matchen för Sverige.