VIDEO: Besiktas 2-2 Fenerbahce

Torsdagens derby i turkiska cupen mellan Besiktas och Fenerbahce bjöd på tufft spel, fyra mål, tre utvisningar och tio minuters tilläggstid.

Besiktas tog ledningen i den 14e minuten genom den spanske anfallaren Alvaro Negredo som fick en passning av Talisca. Det var Negredos 7e mål i cupen den här säsongen. Totalt har Negredo gjort 13 mål på 34 tävlingsmatcher. Men Fenerbahce kvitterade bara ett par minuter senare genom Negredos landsman Roberto Soldado som gjorde sitt 6e mål på 22 tävlingsmatcher den här säsongen.

I slutet av den första halvleken blev det dramatiskt. I den 44e minuten fick Fenerbahces mittfältare Alper Potuk sitt andra gula kort i matchen och blev därmed utvisad och på tilläggstid av halvleken gjorde Fenerbahce 2-1 genom högerbacken Sener Özbayrakli som blev assisterad av Mehmet Ekici som spelade sin första match sedan i slutet av november förra året.

Inför den andra halvleken gjorde tränaren i Besiktas Senol Günes två offensiva byten när Ryan Babel och Ricardo Quaresma ersatte Jeremain Lens samt Domigoj Vida men Besiktas spelade inte med en man mer en längre tid då Quaresma blev utvisad i den 52a minuten. Men lite senare i matchen skulle Fenerbahce få ytterligare en utvisning sedan målvakten Volkan Demirel fått sitt andra gula kort i matchen vilket gav Besiktas ännu en gång övertag med drygt en kvart kvar av ordinarie matchtid. Och sex minuter senare kom kvitteringen genom Talisca som via Hasan Ali Kaldirim gjorde mål bakom inhopparen Carlos Kameni.

Det blev hela tio minuters tilläggstid i den andra halvleken innan domaren Firat Aydinus blåste av. Efter den tuffa matchen får båda klubbarna räkna med en hel del straff när det turkiska fotbollsförbundets disciplinnämnd (PFDK) tar upp matchen inom den kommande veckan.

Returen spelas på Sükrü Saracoglu stadion i mitten av april.