Gomis jagar Alex de Souza- och Mario Jardels rekord

Galatasarays anfallare Bafetimbi Gomis har redan slagit ett par rekord den här säsongen men är på jakt efter ett par rekord till.

När Gomis gjorde fyra mål mot Kardemir Karabükspor för ett par omgångar sedan slog han ett nytt personligt rekord i antalet ligamål under en säsong och nytt personligt rekord i antalet mål i alla tävlingar under en säsong. Dessutom slog han ett nytt klubbrekord i Galatasaray som den utländska spelare som har gjort flest ligamål under en säsong. Läs mer om det.

Nu är Gomis nära att slå ytterligare två rekord. Han leder skytteligan med 26 mål och har bara två mål upp till Alex de Souzas rekord som den utländska spelaren som har gjort flest mål i turkiska ligan under en säsong. Alex gjorde 28 mål när han vann skytteligan säsongen 2010-11.

Gomis kan också slå ett nytt klubbrekord i Galatasaray vad gäller totalt antal mål i alla tävlingar av en utländsk spelare under en säsong. Det rekordet innehas av Mario Jardel som gjorde 32 mål på 42 tävlingsmatcher säsongen 2000-01. Gomis har gjort 29 mål på 32 tävlingsmatcher så här långt.

Det återstår sju omgångar kvar av turkiska ligan och Galatasaray har också minst en match kvar i turkiska cupen. Två matcher om laget når final.