Spelare att hålla koll på i derbyt

Till helgen väntar stort Istanbulderby och en seriefinal när Galatasaray tar emot Besiktas. 

Galatasaray leder ligan med en poäng före Besiktas som har 62 poäng, lika många som trean Istanbul Basaksehir. Fenerbahce skuggar med 60 poäng. Skulle Besiktas vinna derbyt så passerar man Galatasaray i ligan å andra sidan skulle Galatasaray vinna så har man ett riktigt guldläge inför de sista matcherna.

Inför matchen har lagen en vardera offensiv spelare i mycket god form.

I Galatasaray har Bafetimbi Gomis öst in mål under hela säsongen och leder skytteligan klart med 27 mål på 29 matcher. Fransmannen gjorde 14 mål under första halvan av säsongen och under våren har det hittills blivit 13 mål och har bara gjort ett mål på de senaste tre matcherna och kommer nu vara på hugget att förbättra målskyttet i ett stekhett Istanbulderby.

I Besiktas har Talisca hittat formen i ligan efter en svag ligasäsong i höstas. Talisca har gjort flest mål i Besiktas med totalt 13 mål den här säsongen, varav tio har kommit efter vinteruppehållet och även gjort fyra assists. En annan spelare som har gjort många mål för Besiktas den här säsongen är Ryan Babel. Holländaren har gjort totalt 12 mål.

Vem avgör på söndag när lagen möts på Türk Telekom-stadion?