VIDEO: Fenerbahce utklassade Kayserispor

Fenerbahce tog en mycket viktig seger när laget utklassade Kayserispor på bortaplan med hela 5-0.

Fenerbahces konkurrenter i guldkampen hade vunnit tidigare i omgången och laget var nio poäng efter ledande Galatasaray inför avspark mot Kayserispor. Poängtapp och guldchansen hade förmodligen försvunnit men Fenerbahce lyckades vinna och är återigen sex poäng bakom Galatasaray. Till tvåan Istanbul Basaksehir är det fem poäng och till Besiktas på tredjeplats är det två poäng.

Kayserispor ställde upp med tredjemålvakten Vedat Karakus i målet eftersom förstamålvakten Silviu Lung var avstängd och andramålvakten Muammer Zülfikar Yildirim skadad. Det var Vedats första match i Süper Lig. I Fenerbahces mål gjorde Volkan Demirel sin 500e tävlingsmatch för klubben.

Fenerbahce fick en bra start i matchen när Roberto Soldado gjorde 1-0 efter åtta minuter och fyra minuter senare utökade Aatif Chahechouhe till 2-0 med ett drömmål. Innan den första halvleken var över gjorde Soldado ytterligare ett mål. Fenerbahce gjorde två mål till i den andra halvleken och vann till slut med 5-0. Sener Özbayrakli gjorde 4-0 och lagets bästa målskytt den här säsongen Giuliano gjorde det sista målet. Det var Giulianos 13e ligamål för säsongen.

Kayserispor som har 1 seger och 3 förluster på de 4 senaste ligamatcherna ligger på 7e plats i tabellen med 41 poäng. Sivasspor på sjätteplats har samma poäng och Trabzonspor på femteplats har 42 poäng.

Målen från matchen