VIDEO: Galatasaray vann derbyt mot Besiktas och återtog förstaplatsen i tabellen

Galatasaray vann derbyt mot Besiktas på söndagskvällen med 2-0.

50 304 åskådare fanns på plats på Türk Telekom arenan under söndagskvällen för att se derbyt mellan Galatasaray och Besiktas, säsongsrekord i Süper Lig den här säsongen. Det var också fjärde bästa publiksiffran någonsin på Türk Telekom arenan sedan den invigdes i januari 2011.

Johan Elmander som har lagt skorna på hyllan och som gjorde fem mål i derbymatcherna mot Besiktas samt Fenerbahce under sina två säsonger i Galatasaray fanns också på plats. Han tog emot ett hederspris innan avspark.

Galatasaray tog ledningen i matchen i den 23e minuten genom Fernando som blev framspelad av Yuto Nagatomo som hämtades på lån från Inter i januari. Fernandos mål blev den första halvlekens enda.

I den andra halvleken skapade Besiktas ett par målchanser men laget lyckades inte förvalta dessa chanser. Ricardo Quaresma sköt ett skott utanför straffområdet som Fernando Muslera gjorde en snygg räddning på, Ryan Babel hade en bra chans men fick felträff och Jeremain Lens spelade in bollen framför målet men varken Babel eller Talisca lyckades nå bollen.

Besiktas’ mittback Dusko Tosic åkte på en frilägesutvisningen i den 65e minuten efter en duell med Bafetimbi Gomis inne i straffområdet. Domaren Firat Aydinus lät först spelet fortsätta pga fördel av bollen men efter att Besiktas-målvakten Fabri gjort en snygg räddning på Garry Rodrigues så valde Firat Aydinus att peka på straffpunkten och ge Tosic ett rött kort. Skytteligaledaren Gomis klev fram men sköt i ribban.

Galatasaray skulle ändå göra mål ett par minuter senare genom Rodrigues som efter att ha blivit framspelad av Martin Linnes gjorde sitt sjunde ligamål för säsongen. Det blev inga fler mål i matchen och Galatasaray vann med 2-0.

Galatasaray som ledde tabellen inför omgången återtog förstaplatsen från Istanbul Basaksehir som hade gått förbi efter att ha besegrat Osmanlispor med 4-1 på bortaplan tidigare under dagen. Det skiljer en poäng mellan lagen. Besiktas som förlorade igen efter fyra raka segrar i ligan åkte ner till fjärdeplats i tabellen, fyra poäng bakom. Fenerbahce ligger på tredjeplats tre poäng bakom Galatasaray.

Med tre omgångar kvar har Galatasaray allt i sina egna händer, tre raka segrar och klubben blir mästare!

Noterbart från derbyt är att tre spelare fick lämna planen pga skador: Mariano i Galatasaray och Alvaro Negredo samt Pepe i Besiktas.

Tabelltoppen när det återstår tre omgångar

  1. Galatasaray, 66 poäng
  2. Istanbul Basaksehir, 65 poäng
  3. Fenerbahce, 63 poäng
  4. Besiktas, 62 poäng

1-0 Fernando

Bafetimbi Gomis straffmiss

2-0 Garry Rodrigues