Akhisarspor vann Turkiska cupen!

Teleset Mobilya Akhisarspor blev turkiska cupmästare under torsdagskvällen när de besegrade Fenerbahce med 3-2 i Diyarbakir på Yeni Diyarbakir Stadyumu. 

Akhsiar tog ledningen i första halvlek genom Miguel Lopes i den 32:a minuten. Dessförinnan gjorde Volkan Demirel en jätteräddning för Fenerbahce som mycket väl hade kunnat ta ledningen genom Roberto Soldado som hade ett bra läge efter de första tjugofem minuterna.

Lagen gick in i halvtidsvila med resultatet 1-0 till Akhisar. I andra halvlek kom Fernandao in för Apler Potuk i Fenerbahce och på elva minuter hade brassen kvitterat till 1-1.

Fenerbahce låg på och försökte sätta in 2-1 men det var istället Akhisar som gjorde matchens tredje mål. Abdulwahid Sissoko gjorde 2-1 i den 71:a minuten och bara nio minuter senare så utökade Akhisar till 3-1 genom Helder Barbosa. Vilt glädjejubel uppstod när Akhisar-spelarna och båset tillsammans med tränaren Okan Buruk samlades vid hörnflaggan för att fira målet.

Fenerbahce fick kontakt fyra minuter senare när Josef De Souza reducerade till 3-2 men närmare än så kom inte Fenerbahce.

Det blev en stor historisk afton för Akhisarspor som blev turkiska cupmästare för första gången i sin historia och cupen är även klubbens första professionella trofé.