Arda avstängd i 16 matcher!

Istanbul Basaksehirs stjärnspelare Arda Turan har blivit avstängd i 16 matcher efter att ha puttat linjedomaren i den senaste ligamatchen.

Det var i den senaste ligaomgången mot Sivasspor som Arda på tilläggstid tappade humöret efter Sivas sena kvitteringsmål och puttade linjedomaren Erdinc Sezertam efter att ha ogillat ett domslut.

På torsdagen kom disciplinnämndens beslut: avstängningen i 16 matcher och 39 000 TL i böter. 10 matcher för att ha attackerat linjedomaren, 3 matcher för att ha hotat linjedomaren och 3 matcher för att ha förolämpat linjedomaren.

Även Ardas lagkamrat Marcio Mossoro som också blev utvisad i matchen fick en lång avstängning på fem matcher. Tre matcher för att ha tagit tag på domaren, en match för osportsligt uppträdande mot motspelaren och en match vanlig avstängning efter att ha fått två gula kort.

Istanbul Basaksehir har möjlighet att överklaga disciplinnämndens beslut till skiljenämnden (Tahkim kurulu).

***

Basaksehirs president Göksel Gümüsdag har kommenterat domen och sagt att Arda kommer att straffas av klubben men tycker samtidigt att domen är alldeles för hård och att klubben kommer att överklaga beslutet.