Bafetimbi Gomis slog Alex de Souzas rekord

Bafetimbi Gomis vann skytteligan med 29 mål och slog samtidigt också Alex de Souzas sju år gamla rekord.

I och med sina 29 mål blev Gomis den utländska spelaren som har gjort flest mål under en säsong i Süper Lig. Det tidigare rekordet var på 28 mål vilket Fenerbahces legendariske spelare Alex de Souza gjorde säsongen 2010-11.

Gomis gjorde totalt 32 mål på 40 tävlingsmatcher och tangerade Mario Jardels klubbrekord i Galatasaray från säsongen 2000-01 på antalet gjorda mål av en utländsk spelare i alla tävlingar under en och samma säsong.

Under säsongen slog Gomis också personligt rekord i antalet ligamål under en säsong och personligt rekord i antalet mål i alla tävlingar under en säsong. Han blev också den utländska spelaren som har gjort flest ligamål i Galatasaray under en och samma säsong.