Emre Belözoglu förlänger sitt kontrakt med Istanbul Basaksehir

Emre Belözoglu har förlängt sitt kontrakt med Istanbul Basaksehir i ytterligare en säsong.

Hans nuvarande kontrakt skulle ha gått ut den 31a maj. 37-årige Emre som fyller 38 år i september är en av Turkiets största fotbollsspelare genom tiderna. Den kommande säsongen blir hans fjärde i Basaksehir där han också är lagkapten. Under den gångna säsongen gjorde han 3 mål samt 9 assist på 27 ligamatcher och totalt 5 mål samt 9 assist på 35 tävlingsmatcher.

Under sin karriär har han också spelat för Galatasaray, Inter, Newcastle, Fenerbahce och Atletico Madrid. I Galatasaray vann han bl.a. tre ligatitlar, UEFA-cupen och UEFA-supercupen. I Fenerbahce vann han bl.a. två ligatitlar och i Atletico Madrid vann han UEFA-supercupen. Med närmare 100 landskamper för Turkiet var han med i VM 2002 där det slutade med bronsmedalj och i EM 2008 blev det semifinalförlust mot Tyskland.

Emre har spelat 341 matcher i Süper Lig och gjort 50 mål på dessa matcher.