Inför Turkiska cupfinalen: Akhisar – Fenerbahce

Ikväll avgörs den Turkiska cupen när Akhisar och Fenerbahce möts i finalen i Diyarbakir.

Matchen har avspark 19:30 svensk tid och kommer att spelas på Yeni Diyarbakir Stadyumu och matchens domare är Cüneyt Cakir. Cupfinalen blir också invigningsmatchen på arenan som blev färdigbyggd tidigare under våren.

Akhisar tog sig till final efter att ha vunnit och slagit ut Galatasaray med 2-0 på bortaplan (första mötet slutade 2-1 till Galatasaray). I Akhisar spelar svenske Daniel Larsson.

Fenerbahce mötte rivalerna Besiktas i semifinal där de första mötet slutade där de första mötet på Vodafone Park slutade 2-2 och andra matchen spelades aldrig klart. Matchen avbröts i den 57:e minuten vid ställningen 0-0 och blev sedan uppskjuten av domaren med tanke på Besiktas gick in i omklädningsrummet efter tumult vid sidlinjen då Senol Günes hade fått ett föremål kastat på sig. Besiktas dök aldrig upp när matchen skulle spelas om några veckor senare och Fenerbahce vann på Walk Over 3-0.

Kvällens match sänds på ATV, ATV /HD & ATV Avrupa i Turkiet och matchen sänds även i Sverige på Viasat Fotboll. Matchen går att se via Viaplay i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Andra kanaler som sänder matchen är: SportKlub 4 (Kroatien & Serbien), SportKlub 5 (Slovenien), Fox Sports 2 HD & Fox Sports 6 (Holland), Digi Sport 3 HD (Slovakien) och DAZN Europe (Georgien).