VIDEO: Akhisarspor historiska cupmästare

Akhisarspor vann finalen i turkiska cupen mot Fenerbahce med 3-2 och blev cupmästare säsongen 2017/18.

Runt 20 000 åskådare fanns på plats på den nya arenan i Diyarbakir. Dåligt väder samt bojkott från två av Akhisarspors supportergrupper gjorde att en hel del platser var tomma. Fenerbahce var favoriter inför finalen och jagade klubbens första titel sedan augusti 2014 men det var Akhisarspor som gick segrande ur matchen och vann klubbens första titel i historien.

Fenerbahce började matchen bäst och skapade ett par chanser men utan att utnyttja dessa. Istället var det Akhisarspor som tog ledningen i den 32a minuten genom den portugisiske högerbacken Miguel Lopes vilket också blev den första halvlekens enda mål. Inför den andra halvleken gjorde Fenerbahce ett offensivt byte. Ut gick mittfältaren Alper Potuk och in kom anfallaren Fernandao. Och det var just Fernandao som kvitterade för Fenerbahce med ett nickmål i den 56e minuten efter att ha blivit assisterad av Sener Özbayrakli.

Fernandao hade därefter chansen att ge Fenerbahce ledningen men hans skott räddades av målvakten Fatih Öztürk. När Fenerbahce jagade ett ledningsmål tog Akhisarspor på nytt ledningen i den 70e minuten genom Abdoul Sissoko som smög fram i Fenerbahces straffområde och nickade in Mugdat Celiks inlägg.

Fenerbahce var i underläge igen och Fernandao hade två nick som gick utanför målramen. När Fenerbahce inte hittade målet så gjorde Akhisarspor det genom Helder Barbosa i den 81a minuten och på nytt stod Mugdat Celik för assisten när han nickade ner bollen till Barbosa. Josef de Souza reducerade för Fenerbahce i den 86e minuten och med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid samt tilläggstiden som skulle vara sex minuter blev det spännande mot slutet men Akhisarspor höll undan och skrev historia.

Akhisarspor besegrade Erzincanspor, Ankara Demirspor, Boluspor, Kayserispor och Galatasaray på vägen till sin första final någonsin i turkiska cupen. Och efter att ha besegrat Fenerbahce i finalen är klubben nu klar för gruppspelet i Europa League nästa säsong.

Daniel Larsson var med i Akhisarspors matchtrupp men blev kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Matchens höjdpunkter